Wat is Leffe 0.0 voor bier?

Met Leffe 0.0 kunnen twee soorten bier van Leffe worden bedoeld. Het Belgische merk biedt namelijk twee soorten 0.0 bier aan: de Leffe Blond 0.0 en de Leffe Bruin 0.0. De laatstgenoemde werd later in 2020 aan het assortiment toegevoegd. Deze bieren lijken qua smaak bijzonder sterk op de authentieke versies met alcohol. Door een slimme destillatietechniek te gebruiken wordt de alcohol pas laat in het brouwproces uit het bier gedestilleerd. Hierdoor wordt de smaak van het bier niet tot nauwelijks aangetast.

Op deze manier komt bij AB InBev alcoholvrij bier tot stand

Er zijn verschillende manier om alcoholvrij bier te maken. Bij het brouwerijconcern waar Leffe onder valt, het welbekende AB InBev, kiezen ze voor een zeer unieke techniek. Bij de methode van InBev doorloopt het bier eerst zijn gehele eigen brouwproces. Via een speciaal ontwikkeld fermentatieproces wordt later pas de alcohol verwijderd.

Leuk om te weten is dat InBev de alcohol niet weggooit, maar verwerkt in schoonmaakmiddelen. Daarnaast worden er ook biobrandstoffen van gemaakt voor voortuigen. Tijdens de coronapandemie werd de alcohol ook verwerkt in de flesjes desinfecterende handgel die toen zo veel werden gebruikt. Kort samengevat: InBev doet er veel aan om zo min mogelijk grondstoffen te verspillen.

De Leffe Blond 0.0

Het eerste alcoholvrije biertje dat Leffe uitbracht was de Leffe Blond 0.0. Het is gelanceerd in 2018 en zoals de naam al doet vermoeden gaat het hier om een alcoholvrije variant van de Leffe Blond. Dit betekend dat het dezelfde fruitige smaken en lichte bittere ondertoon kent als de originele versie. Het gist dat wordt gebruikt voor dit bier is hetzelfde als voor alle andere bieren van Leffe. Buiten de originele smaken kan de oplettende drinker ook de tinten van vanille en kruidnagel in terug vinden.

Dit bier bevat daadwerkelijk 0% alcohol, terwijl de Belgische producenten de alcoholvrije variant wel tot 0,5% mogen laten bevatten om het onder de categorie alcoholvrij te laten vallen. Een Leffe Blond kunt u dus op elk moment van de dag drinken zonder rekening te moeten houden met de consequenties van alcohol.

Leffe Bruin 0.0

Dat de alcoholvrije variant lijkt op de originele versie geldt ook voor de Leffe Bruin 0.0. Dit is een romig, maar ook scherp smakend biertje. Dat het romig smaakt is mede te danken aan een fijne smakelijke schuimkraag. Als er één smaak is die duidelijk naar voren komt in de Leffe Bruin 0.0 is dat de smaak van karamel. Verder is dit biertje niet echt bitter en kunt u hem het beste drinken op een temperatuur van 5 tot 6 graden Celsius.

Recente blog artikelen

element 08