Wat is La Trappe Tripel voor bier?

La Trappe Tripel is een tripelbiertje van Nederlandse bodem. Het bier wordt gebrouwen vlakbij Tilburg in de Abdij Koningshoeven. Hij is ideaal voor mensen die houden van fruitige smaken en die graag een wat sterker biertje hebben. De La Trappe Tripel bevat maar liefst 8% alcohol en is te koop in 33 en 75 centiliter. Ook zijn er vaten van het bier in omloop.

Waarmee onderscheidt de brouwerij van deze abdij zich?

De Abdij Koningshoeven, dat voluit Abdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven heet, besloot in 1884 zelf bier te gaan brouwen. De teller van het aantal soorten bier staat inmiddels op 9. De bieren hebben allemaal overeenkomsten, maar ook zeker hun eigen karakter. Ze zijn allemaal stuk voor stuk samengesteld uit natuurlijke ingrediënten. Er wordt bijvoorbeeld gist, water, hop en gerst uit eigen bron gebruikt. Alle bieren zijn bovengistend en worden vlak voordat de flessen worden afgesloten nog voorzien van extra gist en suiker. Op deze manier gist het bier op de fles nog even na waardoor de smaak en geur nog wat verder rijpen.

De abdij geeft de omstandigheden van het brouwproces vrij, maar de recepten van het bier zijn nog altijd geheim. Het brouwen gebeurt in stijl van de monniken. Het wordt dus met geduld en passie gekookt, maar ook zeker in stilte. Ze zeggen zelfs dat u deze stilte terug proeft in het bier.

Wat u moet weten over de smaak en geur van La Trappe Tripel

Bij het inschenken van La Trappe Tripel komen er heerlijke geuren uit de fles. Het fruitige aroma zal het meest overheersen. Als u goed oplet kunt u de geuren van perzik en abrikoos herkennen. De geur van het bier doet daarnaast bloemachtig aan.

De smaak van La Trappe Tripel is ronduit rijk. De zoetige smaken zijn hierin het meest dominant, de bittere ondertonen zijn vooral bij de afdronk waar te nemen. De kleur van dit biertje zit tussen goud en blond in. De mooie witte schuimkraag maakt het plaatje helemaal compleet.

Bij welke etenswaren past een La Trappe Tripel het best?

La Trappe Tripel komt het best tot zijn recht bij bepaalde, specifieke etenswaren. Zoals zoveel soorten bier gaat ook de Nederlandse Tripel van La Trappe heel goed samen met kaas. Dit kunnen het beste kazen zijn met een heerlijke volle smaak. Hierbij kunt u denken aan witschimmelkazen zoals brie en camembert, maar ook een blauwschimmelkaas past hier heel goed bij.

Daarnaast smaakte de La Trappe Tripel heel goed bij taarten en cakes met een uitgesproken kruidige en/of fruitige smaak. Het contrasteert verder ook goed met sterk gekruide, maar niet pikante, gerechten uit de Indiase keuken.

Recente blog artikelen

element 08