Wat is Hoegaarden Radler 0.0 voor bier?

Hoegaarden Radler 0.0 is een speciaalbiertje zonder alcohol van het Belgische biermerk Hoegaarden. Radlers is een mix van bier en frisdrank dat normaal gesproken ongeveer 2% alcohol bevat. In dit geval is dat dus niet zo en is dit biertje geheel alcoholvrij. Alles dat u wilt weten over de Hoegaarden Radler 0.0 en over Hoegaarden zelf leest u in dit artikel.

Wat maakt het biermerk Hoegaarden zo uniek?

Veel mensen, en misschien u ook wel, denken bij het merk Hoegaarden meteen aan het bierglas van dit merk. Deze glazen zijn kenmerkend door hun breedte en hun geblokte vorm. Iets dat niet vaak voorkomt bij bierglazen. In dit glas komt het Hoegaarden bier natuurlijk het beste tot zijn recht.

De Hoegaarden Radler 0.0 is wat aan de troebele kant. Dit komt door het feit dat het bier in het brouwproces 2 keer wordt gegist, maar niet wordt gefilterd. Wel heeft het bier een wat gladdere structuur dan andere bieren. Daarnaast maakt Hoegaarden bij de productie van dit bier zo veel mogelijk gebruik van natuurlijke ingrediënten. Dat het niet makkelijk is om die typische Hoegaarden-smaak in het bier te krijgen blijkt wel uit de volgende alinea.

De mislukte overstap van De Kluis naar Jupille

Bij de oprichting van Hoegaarden in 1966 werd het bier in Brouwerij De Kluis in Hoegaarden gebrouwen. Later, in 2006, was het de bedoeling dat de productie in Jupille plaats zou vinden. Het werd echter al snel duidelijk dat Jupille het Hoegaarden-bier niet na kon maken waardoor de productie terug ging naar Brouwerij De Kluis in Hoegaarden.

Als u dacht dat deze problemen van tijdelijke aard waren heeft u het mis. Ook in 2007 lukte het de brouwers niet om te voorkomen dat het Hoegaarden-bier te zuur en te donker werd. Onderhand leidde dit tot grote problemen met de leveringen. Eind 2007 werd uiteindelijk besloten dat men in Jupille niet in staat was om het Hoegaarden-bier te brouwen en werd de productie definitief in Hoegaarden voortgezet.

Een citrusachtige dorstlesser

U kunt de Hoegaarden Radler 0.0 zien als een combinatie van een klassiek bier van Hoegaarden en een radler. Bij het inschenken komen de geuren van citrus en kruiden vrij. Ook bij het drinken komt de citrussmaak goed naar voren. Je proeft de smaken van citroen en limoen duidelijk in combinatie met zoetig en gistachtige tonen. Dit vormt samen een uitstekende dorstlesser.

Wanneer u optimaal van uw Hoegaarden 0.0 wilt genieten kunt u het beste gebruik maken van de speciale inschenktechniek die Hoegaarden heeft bedacht. Eerst schenkt u twee derde van het bier in het rechtopstaande glas in waarna u het glas en aantal keren ronddraait het resterende bier erbij giet. U drinkt de Hoegaarden Radler 0.0 het beste uit een glas dat vooral al gekoeld is.

Recente blog artikelen

element 08