Wat is Hertog Jan 0.0 voor bier?

Hertog Jan 0.0 is een biertje dat in het jaar 2019 op de markt is gebracht. Het is van de Arcense bierbrouwerij Hertog Jan en doet qua smaak en beleving dat dit een zorgvuldig samengesteld biertje is. Het doet weinig tot niets weg van de Hertog Jan Pilsener.

In Nederland mogen bieren tot maximaal 0,1% alcohol zich alcoholvrij noemen. Hertog Jan doet dit echter anders en heeft daadwerkelijk 0.0% alcohol in hun alcoholvrije bier zitten.

De opkomst van alcoholvrije bieren

In de laatste jaren is de populariteit van alcoholvrij bier in België enorm gestegen. In de afgelopen 10 jaar is de consumptie van bet met een laag of helemaal geen alcoholpercentage meerdere keren over de kop gegaan. Dit zijn de 2 voornaamste redenen dat mensen liever alcoholvrij bier drinken:

  • Mensen houden van de smaak van bier, maar hebben echter geen zin in de effecten die alcohol op het lichaam hebben. Zo reageren mensen bijvoorbeeld soms slecht, gaan ze verkeerd gedrag vertonen en zijn ze de volgende dag minder fit. Daarnaast mag u na het drinken van alcohol geen auto meer rijden, waardoor het soms onhandig is om bier te drinken.
  • Alcohol heeft over het algemeen geen positief effect op uw lichaam en gezondheid. Er zijn steeds meer mensen die bewuster bezig zijn met hun gezondheid wat resulteert in een lagere consumptie van alcoholhoudend bier.

Er zijn steeds meer grote, maar ook kleine brouwerijen die besloten hebben om een alcoholvrije variant van hun bier uit te brengen. Uiteraard kan dan het, in Nederland, toonaangevende Hertog Jan dan niet achterblijven. De Hertog Jan 0.0 werd dan ook in 2019 gelanceerd. De

Hoe wordt Hertog Jan 0.0 gemaakt?

Hertog Jan was niet een van de eerste grote brouwerijen die met alcoholvrije variant van hun bier de markt betreden. De reden hiervoor is dat de bierbrouwers in Arcen de smaak perfect wilde hebben. Ze hebben alles op alles gezet om dit voor elkaar te krijgen. Volgens hun mocht alleen het beste alcoholvrije bier mag de naam van Hertog Jan dragen.

Uiteindelijk is er besloten dat pas na het lageren en het gisten de alcohol uit het bier moet worden gehaald. Daarna wordt er door de brouwers nog wat toegevoegd om de smaak te verbeteren. Op deze manier wordt de smaak en de beleving van het alcoholhoudende bier zo goed mogelijk nagebootst.

Wat u moet weten over de smaakbeleving van de alcoholvrije Hertog Jan

De 0.0 van Hertog Jan doet natuurlijk het meest denken aan de pilsener-variant van het merk. Dit betekent dat het een onder gistend bier is met een toegankelijke en frisse smaal. Het is een beetje fruitig met een redelijk bittere afdronk. De schuimkraag doet niet onder dat van de pilsener. U kunt de 0.0 het beste drinken wanneer deze net uit de koelkast komt, dan is de bitterheid net niet te overheersend aanwezig.

Recente blog artikelen

element 08