De beste alcoholvrije bieren

In België is alcoholvrij bier de laatste jaren duidelijk populairder geworden. Alcoholvrij bier mag de naam alcoholvrij bier dragen als het een extreem laag alcoholpercentage heeft. In Nederland geldt dat dit maximaal 0,1% mag zijn. Tegenwoordig is het echter normaal geworden dat als er gevraagd wordt om een alcoholvrij biertje er een 0.0 bier wordt geserveerd. Dit is een biertje dat daadwerkelijk geen alcohol bevat.

Bijna alle grotere en bekend merken bieden inmiddels wel een of meerdere eigen alcoholvrije bieren aan. Het is hierdoor lastiger om een goede keuze te maken. Hieronder noemen we een aantal van de beste alcoholvrije bieren die er momenteel op de markt te vinden zijn.

Leffe Blond 0.0

Bij abdijbieren zien we dat er vaak erg sterk wordt vastgehouden aan tradities. Dit is een van de redenen dat niet ieder merk abdijbier een alcoholvrij biertje aanbiedt. Leffe heeft echter besloten dat zij wel degelijk een alcoholvrije variant gaan produceren en dat is niet zonder succes. Het in 2018 uitgebrachte 0.0 bier is volgens sommigen het beste alcoholvrije bier dat er momenteel te koop is.

De alcoholvrije Leffe Blond 0.0 heeft qua smaak, aroma’s, textuur en afdronk hele grote overeenkomsten met de originele Leffe Blond. Dit blonde biertje is dus een beetje bitter, fruitig en heeft een kruidige ondertoon.

Affligem Blond 0.0

Behalve Leffe heeft ook Affligem ervoor gekozen een abdijbier zonder alcohol op de markt te brengen. Dit is tevens een blond biertje en heeft een verassende volle, maar heerlijk zachte smaak. Het doet ook overwegend fruitig aan met een bitter te noemen afdronk.

Palm 0.0

Iets heel anders is de Palm 0.0. Dit biertje komt ook uit België en heeft een amberachtige kleur. In de smaak van dit biertje komt vooral de hop en het gember goed naar voren. Dit zorgt voor een unieke smaak dat mede te danken is aan de eigen hop die Palm in hun bieren gebruikt.

Hertog Jan 0.0

Het meest populaire bier van Nederlandse grond is natuurlijk Hertog Jan. Zij konden dan ook niet achterblijven en hebben de Hertog Jan 0.0 aan hun assortiment toegevoegd. Hertog Jan is erin geslaagd om de 0.0 erg te laten denken aan de originele alcoholhoudende Hertog Jan Pilsener. Het bier is verfrissend en heeft fruitige en hoppige tonen.

Hoegaarden Radler 0.0

Voor liefhebbers van bieren met een wat zoetere smaak zijn Radlers ideaal. Radler is een mix van bier en vruchtensap dat een verfrissende en zomerse smaak geeft. Deze bieren zijn meestal ook als 0.0 te verkrijgen en dat geldt ook voor de Radler van Hoegaarden. In de smaak van de Hoegaarden Radler 0.0 komen vooral de citroen en limoen goed naar voren. Het verfrissende biertje wordt natuurlijk het best geserveerd in een origineel, welbekend, geblokt bierglas van Hoegaarden zelf.

Weihenstephaner Weissbier Alkoholfrei

Als laatste even de aandacht voor het beste alcoholvrije biertje dat onze oosterburen produceren: de Weihenstephaner Weissbier alkoholfrei. Dit bier is gebaseerd op Hefe Weissbier, het biertje waar de Duitsers zo om bekend staan. Dit betekent dat het gaat om ongefilterd tarwebier dat bekend staat als bier met een ronde en volle smaak. Hierdoor lijkt het sterk op de alcoholhoudende variant.

Recente blog artikelen

element 08